Make your own free website on Tripod.com

  Assalamualaikum adik-adik Kakak, silalah masuk berborak kat laman Kak Asmara ni. Laman ni Kak sediakan khas untuk engkorang bersembang-sembang. Cuma perlu isikan "Nickname" dan click butang "OK, Connect". Selamat bergumbira!

Sorry, your browser is not Java-enabled, you will not be able to chat.

Kalau ada apa-apa komen atau idea, bolehla email Kak Asmara, insyaAllah Kak balas.

 

 

.

 

 

 

 

 

Cara Join Bersembang di LamanAsmara
Mula-mula isikan nama samaran (nickname) pada pada ruang di sebelah "Nick Name (required)" tu. Lepastu click pada butang "OK, Connect". Tunggu sekejap sementara kotak chat bertukar wajah. (Tak perlu isi nama sebenar atau email address).

Menghantar Mesej
Mesej akan dipaparkan pada kotak putih "chat message area" yang mucul tu. Untuk masuk bersembang, taipkan mesej pada ruangan "Type HERE" di bawah kotak putih tu, kemudian tekan ENTER di keyboard.

Menghantar Mesej secara Private
Kalau nak menghantar mesej "private" (sulit, berahsia...) pada sesiapa, mula-mula click pada nickname dia (di kotak hitam sebelah kanan), kemudian click pada "Private Chat" (supaya timbul tanda rait di sebelahnya). Kemudian taiplah macam biasa. Segala perbincangan tidak diketahui oleh pihak lain (berahsia sangat lah tu...) hingga lah anda switch off "Private Chat" dengan click semula di situ (supaya hilang semula tanda rait).

Keluar dari LamanAsmara
Bila nak mengakhiri sessi bersembang, click pada butang "Log Off". (ehh.. nanti lah dulu...).
.

 

 

 

 

 

 

email Kak Asmara : )